Εκθέσεις

Ο Γιώργος Νετκίδης με ένα από τα πρώτα έργα ζωγραφικής του

Το κομμωτήριο μου NET, είναι ταυτόχρονα μια αυτοσχέδια γκαλερί. Το πάθος μου με τη ζωγραφική φιλοξενείται στον επαγγελματικό μου χώρο, τον κάνει πρωτότυπο και αλλάζει την ατμόσφαιρα. 

Οι δυο τέχνες σχετίζονται, τόσο χρωματικά όσο και συναισθηματικά. Όσο πιο πολύ αφήνει κανείς τη φαντασία του να οργιάζει μπροστά στο τελάρο, τόσο πιο περισσότερο επιμένει σε μια άθικτη πραγματικότητα.

Όταν μετά τις παροτρύνσεις φίλων και γνωστών, μερικά από τα έργα μου απέκτησαν τη δική τους θέση στον επαγγελματικό μου χώρο, η αντίδραση του κόσμου ήταν και συνεχίζει να είναι, ενδιαφέρουσα. Ξάφνιασμα, ενθουσιασμός, δισταγμός για τους πιο συντηρητικούς και συχνά απορία, που χρειάζεται διευκρινήσεις. 

Οι σουρεαλιστικές επιδράσεις που δέχτηκα απο το ξεκίνημά μου, ταυτίζονται για εμένα με την ελευθερία της σκέψης και την ικανότητά του καθένα να βλέπει γύρω του τον κόσμο να μεταμορφώνεται.

Τα πρώτα μου βήματα και η πρώτη επαφή με το σκίτσο το 1997, ήταν και παραμένουν μια λύση για εσωτερική ηρεμία, μια μορφή προβληματισμού που φτάνει ως την αυτοκριτική.

Μέσα στο εικαστικό μου ταξίδι, έκανα τις ακόλουθες στάσεις:

  • Στην έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής στον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ελευθέριου - Κορδελιού "Μελίνα Μερκούρη" το 2002.
  • Στο art wine bar Ληθηνόη στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης, με ατομική έκθεση ζωγραφικής το 2006.
  • Στο Αλατζά Ιμαρέ, συμμετέχοντας σε έκθεση ζωγραφικής του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2006.
  • Στο Πυθαγόρειο Σάμου με ατομική έκθεση ζωγραφικής το καλοκαίρι του 2008.
  • Στο καφέ μπαρ Popolo στη περιοχή Ροτόντα Θεσσαλονίκης, με ατομική έκθεση ζωγραφικής το φθινόπωρο του 2010.
  • Στο παραδοσιακό καφενείο Αλάμπρα στη περιοχή Ροτόντα Θεσσαλονίκης, με ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής το 2013.

 

Γ. Νετκίδης - Η κομμωτική είναι ο ρεαλισμός και η ζωγραφική ο σουρεαλισμός, στη ζωή μου.