Μουσική

Ο Γιώργος Νετκίδης παίζοντας μουσική

Η πρώτη επαφή με το μπουζούκι

Το πρώτο μου μπουζούκι μου το έκανε δώρο η γυναίκα μου. Άρχισα να μαθαίνω κοντά σε ένα καλό φίλο, το Στέλιο Ρήγα, στη Θεσσαλονίκη το 2004. Σιγά σιγά άρχισα να δοκιμάζω το τζουρά, τη κιθάρα, το μπαγλαμαδάκι. Η αγάπη μου για το ρεμπέτικο άρχισε να μεγαλώνει, μπαίνοντας βαθύτερα και σε άλλους χώρους όπως οι αμανέδες, οι αυτοσχεδιασμοί-ταξίμια, και η βυζαντινή μουσική. 'Ετσι ξεκίνησα με μικρά βήματα να γράφω τα δικά μου κομμάτια.

Η έμπνευση για το rebetone

Η αρχική ιδέα και βάση ήταν το ισοκράτημα της βυζαντινής μουσικής παίζοντας με το δοξάρι πάνω στις χορδές του μπουζουκιού. Στη συνέχεια ακολούθησε μια κατασκευή οργάνου, του rebetone που θα μπορούσε να παιχτεί και στις τρεις χορδές. Το άκουσμα του ήχου του με ενθουσίασε και με ταξίδεψε αιώνες πίσω, κάπου στους βυζαντινούς χρόνους.

Τα άλμπουμ μου

Μέσα από τις πολύωρες ολονύκτιες δοκιμές μου, με παρέα ενα μπουζούκι, ένα μπαγλαμαδάκι, μια κιθάρα μου και ένα καλάμι της βροχής, αποφάσισα να δοκιμάσω να ηχογραφήσω κάποια μουσικά θέματα που είχα αυτοσχεδιάσει. Από μια απλή ιδέα, έφτασα λοιπόν στο σημείο να γράψω το πρώτο μου μουσικό άλμπουμ, το REBETONE 1. Ακολούθησαν άλλα δυο άλμπουμ, στων οποίων τα μουσικά κομμάτια προστέθηκε και το νέο μου μουσικό όργανο rebetone: τα REBETONE 2 και REBETONE 3.

 

Γ. Νετκίδης - Η μουσική είναι ένας τρόπος για να χαλαρώνω από τη δουλειά, αλλά και ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίζω όλα αυτά που πληγώνουν την καθημερινή μου ματιά.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Συμπληρώστε τους ακόλουθους χαρακτήρες στο παρακάτω κενό πλαίσιο. Αυτή η ενέργεια γίνεται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του συστήματος από spam αναρτήσεις.