Δημοσιεύσεις

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις του τύπου που έχουν γίνει κατα καιρούς για τα έργα ζωγραφικής, τα μουσικά κομμάτια και το μουσικό όργανο rebetone του Γιώργου Νετκίδη.

"Rebetone, το πολυόργανο" (blog Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΛΚΜΗΝΗΣ)

Αλκμήνη Ψιλοπούλου (δημοσιογράφος) - Ένα υβρίδιο, ο ήχος του οποίου έμοιαζε με μπουζούκι αλλά δεν ήταν μπουζούκι, έμοιαζε με λαούτο αλλά δεν ήταν λαούτο, έμοιαζε με τζουρά, αλλά δεν ήταν. Όταν ο Γιώργος έπαιζε το αμυγδαλόσχημο αυτό όργανο με το δοξάρι, άκουγες έναν ήχο βαθύ, μακρινό, αρχέτυπο, βυζαντινό, μεσσαιωνικό… Έναν ήχο παλιό, αρχαίο. Ήταν ο ήχος της ρίζας μας, που χάθηκε μέσα στους θορύβους των μηχανών και των αυτοκινήτων.

"Μέρες με χρώματα και... ΔΕΘ" (εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Μίλτος Τόσκας, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - Ρεμπέτικα, αμανέδες, αυτοσχεδιασμοί, ταξίμια και βυζαντινή μουσική συμπλέκονται με γοητευτικό τρόπο στη μουσική του Γιώργου -Rebetone- Νετκίδη και ταξιδεύουν τον θεατή σε άλλους τόπους, μακρινούς.

"Το ψαλίδι και το πινέλο" (περιοδικό ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ)

Τάσος Ρέτζιος, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ - Κάθε φορά που ο Γιώργος Νετκίδης βάζει το ψαλίδι ή τη χτένα στα μαλλιά του πελάτη του, γνωρίζει οτι το βλέμμα του τελευταίου "φεύγει" από τον καθρέφτη. Λογικό, αφού στο "Net", το κομμωτήριο που έχει, οι πελάτες κοιτάζουν πάντα τους τοίχους εκεί όπου κρέμονται οι πίνακες του.

"Δια χειρός" (περιοδικό CLOSE UP)

CLOSE UP - Η κομμωτική είναι ο ρεαλισμός του. Η ζωγραφική ο σουρεαλισμός στη ζωή του. Ο Γιώργος Νετκίδης κάνει "Net" και στα δυο. Μοιάζουν ασχολίες άσχετες μεταξύ τους. Αλλά ποιός μπορεί να οριοθετήσει το τί είναι δημιουργία.